De Reinestein

  • Home
  • De Reinestein

De Reinestein

Rustpunt in het centrum van Zuidlaren!

Op 1 november 2008 werd onder toeziend oog van ‘Berend Botje’ de deuren van De Reinestein Beauty & Wellnesscenter geopend. Wat begon als een droom is uitgegroeid tot een bloeiende onderneming, waar naartoe velen de weg hebben weten te vinden. Op deze unieke locatie aan de Esweg 2, in het centrum van Zuidlaren kunt u in de praktijkruimte (achterste gedeelte) van de markante boerderij uit de 19de eeuw genieten van één van de vele gezichts- en lichaamsbehandelingen. Wat voorop staat is dat u de rust ervaart, het zogenaamde “vakantie- in-een-notendop-gevoel”. Daarbij maakt het niet uit of u alleen voor bijvoorbeeld het epileren van de wenkbrauwen of voor een uitgebreide gezichtsbehandeling komt.

Het ontstaan van de naam…

Als u de woorden Rein(e) en Stein opzoekt in het woordenboek vindt u verschillende verklaringen. Rein(e) betekent schoon, puur, helder maar (vanuit het Spaans vertaald ) ook Koning ofwel raadgever. Stein is afkomstig uit het Duits en kan vertaald worden als steen, verwijzend naar de vele Drentse keien die in de omgeving van Zuidlaren terug te vinden zijn. Maar het staat ook voor standvastig, wat betrekking heeft op mijzelf als geboren en getogen Zuidlaarder.

De Reinestein Beauty & Wellnesscenter dankt haar naam tevens aan een zeer voorname familie die voor het dorp veel heeft betekend. De familie van Heiden Reinestein woonde van 1776 tot 1905 op de Havezathe ‘Laarwoud’. Een aantal van hen vervulden de taak van Drost van Drenthe en grootkamerheer van de Vorst. De meest bezongen telg uit deze familie was wel Lodewijk van Heiden Reinestein, beter bekend als Berend Botje. De familie onderhield goede betrekkingen met het Koninklijk Huis. Als het dorp Zuidlaren werd aangedaan, vonden de vorstelijke bezoekers hun rustpunt bij de familie van Heiden Reinestein in de Havezathe Laarwoud. De Reinestein Beauty & Wellnesscenter ligt op een steenworp afstand van deze Havezathe waar u als een vorst(in) wordt behandeld en waar iedereen een rustpunt zal vinden….

Jeannette Polkerman